Menu
 • Home
 • Dakscan MAPS
 • Veelgestelde vragen
 • Contact
 •  
  logo dakscan
  nederlands | english
  zoeken
   

  Veelgestelde vragen

  1. Hoe werkt dakthermografie precies?

  Ieder voorwerp zendt elektromagnetische straling uit. De hoeveelheid straling die een voorwerp uitstraalt is een maat voor de temperatuur van dit voorwerp. Met een infrarood camera kunnen we deze straling “zichtbaar maken” en de temperatuur bepalen. Dat gebeurt uiterst nauwkeurig. Temperatuurverschillen kunnen vervolgens duiden op energieverlies via het dak. Door de apparatuur vanuit een vliegtuig te gebruiken verkrijgen we een goed totaalbeeld van de daken van de stad.
   

  2. Kunt u door de gebouwen heen kijken?

  Nee, het is met infraroodcamera’s onmogelijk om door een gebouw of in een gebouw te kijken.
   

  3. Is de apparatuur (camera) gevaarlijk voor mijn gezondheid?

  Nee, want de apparatuur die wij gebruiken is passief. Wij meten alleen maar de elektromagnetische straling die door gebouwen en het aardoppervlak wordt uitgezonden.
   

  4. Kunt u onder alle omstandigheden vliegen?

  Het weer luistert nogal kritisch. De temperatuur mag maximaal zo’n 5 graden Celsius zijn. Het mag enige tijd voor de meting niet geregend hebben, omdat de daken droog moeten zijn. Tijdens de vlucht mag het niet hard waaien en de bewolking moet op een bepaalde hoogte hangen.
   

  5. Wie voert de metingen uit?

  De Dakscan is een dienst die wordt aangeboden door Miramap, expert in aardobservatie.
   

  6. Wordt mijn recht op privacy niet aangetast?

  Nee, want de opnamen die worden gemaakt zijn object gerelateerd en niet persoon gerelateerd. Pas als iets persoon gerelateerd is kan er mogelijk sprake zijn van de schending van privacy. Dat is hier dus niet het geval.
   

  7. Beïnvloedt mijn stookgedrag het resultaat van de meting?

  Hoe groter het verschil tussen de temperatuur binnen en buiten, des te beter de kwaliteit van de beelden. Uw stookgedrag kan het resultaat dus beïnvloeden. Wij zijn uitgegaan van een binnentemperatuur die ligt tussen 17 en 21 °C en een buitentemperatuur van maximaal 5 °C.
   

  8. Mijn kachel is uit, kunt u dan nog steeds metingen verrichten?

  Als de kachel in een gebouw helemaal uit is, dan kunnen wij nog wel metingen verrichten, maar het eventuele energieverlies via het dak van dat gebouw zal veel minder goed zichtbaar zijn.
   

  9. Wat kan ik met de gegevens doen?

  In de eerste plaats geven de beelden een indicatie van de mate waarin er warmteverlies plaatsvindt via uw dak. Bovendien is bij geïsoleerde daken in principe zichtbaar of de isolatie goed functioneert en of er in de isolatie zwakke plekken aanwezig zijn. Bij een eventuele renovatie is het dan niet nodig om de isolatie van het hele dak te vervangen, maar alleen die van de zwakke plekken. Ook zijn koudebruggen goed zichtbaar. Ook hier gaat vaak veel warmte verloren.

  Deel deze pagina:

  dakscan is een product van miramap
  copyright miramap 2018 | kvk 17169001 | disclaimer | sitemap